Jan Arvid Johansen

Jan Arvid Johansen utdannet seg ved Nordnorsk Musikkonservatorium 1976 til -79, og har siden vært frilans musiker. Med i Nordnorsk Visegruppe som ga ut to plater (-77 og -79) med nordnorsk tradisjonsmusikk. Gruppa fikk Prøysenprisen i -78. Musiker ved Hålogaland Teater 1979 - 81, og i Tramteatret i -85. Samarbeidet med Trygve Hoff og Tove Karoline Knutsen, og har bl.a. jobbet med irsk musikk i gruppa Rebels. Flere opptredener i radio og TV. Komponerer musikk til tekster av Senja-poeten Helge Stangnes, og bruker disse visene både med Boknakaran og som soloartist. Visa om frakteskuta Hortensia (tekst: Helge, melodi: Jan Arvid) er ei av de mest populære visene som er skrevet i Nord-Norge, og nærmest en kjenningsmelodi for Boknakaran.

Jan Arvid ga ut sin første solo-CD, "Tonen og kjærligheten" i 2005, med stor suksess - bl.a. mange uker med førsteplass på Norsktoppen (med "Tirilltungetid", og "Du ber om en sang", en duett med Marit Sandvik, er fortsatt ofte å høre i radio.

I 2006 ble det gjenforening av Nordnorsk Visegruppe og nyutgivelse av deres LPer som CD. I 2010 kom Jan Arvids andre soloplate, "Kjær".

Jan Arvid ble tildelt Ivar Medås-prisen i 2007.

E-postadresse: jan_arvidjohansen@hotmail.com

Les om artistene: